mandag den 21. juli 2008

Kærlighed og Krig

Forfatter: John Jakes

Kærlighed og Krig er en efterfølger til John Jakes historiske roman Nord og Syd, som foregård før krigen mellem nord- og sydstaterne i U.S.A i 1861.
I Nord og Syd følger vi de to bedste venner; Orry og George, som mødes på militærakademiet West Point, hvor de straks bliver venner for livet, senere følger vi også deres familier.
I kærlighed og Krig bryder krigen ud og Orry, som er sydstats mand, kommer til at kæmpe for sydstaterne, mens George, som kommer fra Pennsylvania, kæmper for nordstaterne. Med george og Orry, som begge kommer fra rige familier, kommer vi til at opleve alle de betydningsfulde personer, præsidenterne på begge sider, og krigen helt tæt på.
Man møder også en del som gør nytte af krigen og udnytter den, som fx. Georges storebror Stanley som sælger billige og dårlige sko til nordstatshæren og som tjener styrtende med penge på det. Man kommer sådan set til at opleve alle sider af krigen.

Kærlighed og krig er virkelig god, men jeg vil kun anbefale den hvis man også har læst Nord og Syd, jeg vil give den stjerner, fordi jeg selv elsker historiske romaner.

Kærlighed og Krig er for børn på 13 år og opefter, da det rent faktisk er en voksen bog.
Den kan læses både af drenge og piger, som før har læst historiske romaner.

Ida Skovhus Hansen, 13 år.

Ingen kommentarer: