mandag den 14. juli 2008

Dæmonernes hvisken – Bog nr. 1 i serien om Mira

Forfatter: Josefine Ottesen

Handling: Mira har altid været en uartig pige, og har aldrig kunnet gøre de rigtige ting. Den dag hendes farmor Lovinia døde lod hun sig blive mærket som Truwa, for at gøre hendes farmor glad. Da hendes far så hendes mærke blev han rasende og spærrede hende inde i deres skur. Men om natten stak Mira af ud i mellem en sprække og fik lov til at bo ved Samech, Bez og Binah. (De er Truwaer og Samech er Bez og Binahs far).
En dag kom en gammel kone ved navn Zaddi enøje og ville have Mira med, Mira havde ikke lyst men blev nød til det. De vandrede i mange dage og Mira fandt snart ud af at det var fordi hun skulle lære at være kurve fletter. Mira blev gal på hendes far, for hun troede at det var hendes straf fra ham for alle de ting hun havde gjort, men fandt ud af at han ikke havde noget med det at gøre. En dag kom Zaddi enøje og Mira til et stort pas, der var meget koldt og der var sne over alt. Til sidst kunne Mira ikke holde til mere og blev sendt hjem. Hendes mor vidste endnu ikke at Mira var blevet mærket som Truwa, men da hun fandt ud af det blev hun meget gal og snakkede ikke med Mira i flere uger.
Til sidst blev Mira lovet bort til Nicoli Ad Fruer og blev trolovet med ham, hvilket var meget godt da Nicoli var dybt forelsket i Mira. Miras søster Isoldi var også lovet bort og var både trolovet og gift med Ivo Ad Silvo. Men en dag døde kongen over Dakja, og hans søn Mihai skulle nu regere over Dakja. Pludselig blev alle Truwaer beskyldt for at være hekse og troldmænd, og folk mente at Truwaerne skulle dø eller arbejde i minerne.
Nu var Mira i stor fare og blev bedt om at rejse hen til Isoldi hvor hun nu boede med Ivo, men Mira ville ikke da hendes far også var i stor fare fordi han også var Truwa. Men til sidst tog hun afsted, men hun red ikke hen til Isoldi men begav sig på vej til gamle Zaddi enøje som havde sendt bud efter hende, og som slet ikke var kurve fletter, men en af de 5 vise som kendte til den skjulte viden som kun meget få kendte…

Jeg giver bogen stjerner, den er rimelig lang og også lidt kedelig i starten, men bliver rigtig spændene til sidst.

Anmeldt af Kamilla Skautrup Vendelboe 12 år

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: