onsdag den 30. juli 2008

Harry Potter og Halvblodsprinsen

Forfatter: Joanna Kathleen Rowling

Handling: Voldemort er ved at blive rigtig stærk, så Ministeriet For Magi vælger at skifte minister til Scrimgeour som kommer og besøger premierminister for Mugglere (ikke-magiker) og fortæller om en masse ulykker og drab der har fundet sted i Muggler-verdenen som ikke er det premierministeren troede, at det orkaner og sådan. Men det var Dødsgardister (Voldemorts tilhængere) i stedet.Man finder ud af at Severus Snape er ond fordi han snakker med Dødsgardisterne, Bellatrix og hendes søster Narissa. Han giver sit løfte på at passe på Narissas søn Draco som har fået en opgave af Voldemort, som hun ikke tror han kan klare.

Harry ligger hjemme hos familien Dursley. Dumbledore kommer for at hente han og tage til Vindelhuset, der hvor Ron bor. Han for også at vide at han har arvet alle Sirius ejendele. Bl.a. Huset på Grumsted plads nr. 12, har han arvet, Kræ (husalfen) som har boet og tjent hele sit liv hos familien Black men hader ’’Potterknægten’’ han bliver derfor sendt til at arbejde på Hogwarts.
På vej til Vindelhuset skal Dumbledore ordne noget de skal nemlig have ansat en ny til at undervise på Hogwarts som hedder Schnobbevon og efter lidt overtagelse er det ordnet. Harry opholder sig hele sommerferien i Vindelhuset.
Da de kommer tilbage til Hogwarts er en masse ændret: der er blevet sat en masse sikkerheds ting besværgelser rundt om så det er svært at komme ind og ud uden tilladelse. Snape er blevet lærer i forsvar mod Mørkets Krafter i stedet lære i Eliksir (som er lidt underligt da han er gammel Dødsgardist) og Schnobbevon er blevet lære i Eliksir.

Harry starter med ene timer hos Dumbledore der viser han noget om Voldemort fortid siden den han var på børnehjemmet og ikke vidste han var troldmand og til han begyndte at blive ond og lave noget der hedder Hokrux en del af ens sjæl man ligger i specielle ting.
En dag har Dumbledore fundet en af Hokruxerne i en gammel grotte de tager der hen og finder
Hokruxen som er en medaljon. Dumbledore bliver meget svag fordi han skulle drikke en eliksir inden han kunne få Hokruxen. Da de kommer tilbage til Hogwarts er der kommet en masse Dødsgardister der ind og mørkets tegn hænger derover, og det betyder der er en der er død. Dumbledore sagde til Harry at han skulle finde de 5 andre Hokruxer og ødelægge de andre. Det viste sig også at den Hokrux de fandt var en falsk.

Bogen får for den var bare super god :-)

Skrevet af: Amalie Thomasen 13 år

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: