torsdag den 31. juli 2008

Hobitten

Forfatter: J.R.R. Tolkien

Handling: Bogen handel om hobitten Bilbo Sækker, som bor i et hobithul under Højen. Bilbo nedstammer fra to slægter: Torker slægten, som er en lidt vild familie og som altid har elsket at gå ud på eventyr, og Sækker slægten, som en hel almindelig familie med begge fødder plantet solidt i jorden, ligesom Bilbo (tror han).

Så en dag får han besøg af troldmanden Gandalf, som spørger om han vil med ud på et af Gandalfs mange eventyr, Bilbo siger straks nej, men invitere alligevel Gandalf til te dagen efter. Næste dag da Bilbo har gjordt teen klar, ringer det på døren, men det er ikke Gandalf som kommer men tretten dværge, som forventer at Bilbo vil tage med på det eventyr som Gandalf omtalte, hvor dværgene vil generobre deres guld, som en drage har stjålet fra dem. Bilbo bliver helt forvirret og også lidt gal. Men dværgene bliver ved med at trænge sig på og til sidst ender det med at Bilbo bliver overtalt, og tager med ud på eventyret.

Det bliver en lang og farer fuld rejse, hvor de bl.a. bliver taget til fange af trolde, bjergtrolde og skovelverfolk. Da de så endelig kommer til bjerget hvor skatten er, er det kun for at møde dragen, og endnu flere forhindringer, som bliver endnu være end dem på rejsen...

Hobitten er virkelig god, og meget fantasifuld. Jeg vil anbefale den fra 12 år og op efter, da der er nogle ting der vil være svært at forstå for mindre børn. Jeg synes selv at man skal læse den før man læser ringenes herre, da man allerede i denne bog møder ringen.

Jeg giver bogen , men man skal være vild med fantasy for at læse den.

Ida Skovhus Hansen, 13 år.

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: