mandag den 14. juli 2008

Klanen

Af Josefine Ottesen
Dette et nr 2 bog i serien om Enya.

Vi følger pigen Enyas liv og bogen starter med at Enya er ved at flygte fra Jens kusk og has kone Marthe. Jens kusk prøver at stoppe Enyea, men hun river ham da han prøver og kysse hende og hun slipper fri. Hun løber væk og slipper fra Jens med hjælp fra engammel mand. Enya kommer til en mørk skov hvor hun mens hun sover har endrøm om en dreng der kalder på hende. Enya er sulten og prøver at stjæle noget mad fra en gruppe mennesker men bliver slået over hånden af den gamle mand der hjalp hende tidligere. Det er klanen hun er kommet til et folk der kan spå og de vidste godt hun ville komme. De giver hende noget mad og hun får lov til at følges med dem.

Den gamle mand snakker med Enya om hvor hun kommer fra, men det ved hun ikke da Jens kusk og Marthe fik guld for at tage hende som barn. Den gamle mand har hørt om et folk der bor højt mod nord som har havøjne ligesom Enya og de har magiske evner. Enya bliver ven med drengen Keen og de for at vide at de skal lave et nummer sammen for at tjene til føden. Enya for bind for øjne og hun skal så læse Keens tanker ved hjælp af at holde ham i hånden. De øver sig hele dagen og om aftenen viser de deres nummer frem for folk.

Jeg syntes bogen skal ha stjerner da det er en god bog og det er spænende at læse om Eynas liv og hendes syner, men det er lidt kedeligt når derbliver skrevet så meget om hendes samtaler hos klanen.

Hilsen Laura Sørensen 9 år

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: