mandag den 4. august 2008

Rowan af Rin

Forfatter Emily Rodda.

Der er ingen vand i floden længere, den tørrer ud og snart er der ikke vand til dyrene (bukshaerne) mere. Rowan bukshahyrde lover sin elskede buksha, der hedder Star, at han skaffer vand. Da landsbyens 6 stærkeste og modeste skal op på det forbudte bjerg for at løse mysteriet, skal Rowan med, da det kun er ham der kan læse kortet over bjerget.
Der venter dem mange farer undervejs. Edderkopper, sump, bjergtunnel, vand og en drage på toppen. Til sidst er der kun Rowan og stærke John tilbage. De klarer en meget ubehagelig tunnel, John er ved at dø af tørst, Rowan redder ham og siger han skal med. De fik et kort inden de tog af sted, i et sidste vers stod der : ”Ild, vand, jord og vind; mødes der hvor dragen går ind; seks brave sjæle er faldet fra; kun én det næste skridt nu tar husk på ordene du kender; når skæbnen dig på vej nu sender”.
De kommer til dragen, den er syg og kan ikke spy ild. Den er meget sulten og de kæmper hårdt. Rowan hjælper den syge drage, det var fordi den ikke kunne spy ild at sneen ikke smeltede og blev til vand. De kommer hjem til Rin sammen med vandet, og Star venter på Rowan.

Jeg giver bogen stjerner for den er den bedste bog jeg har læst i sommerferien.

hilsen Therese Rübner-Petersen 7 år

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: