mandag den 4. august 2008

Rædselsrummet – Åndelejren

Forfatter: R.L. Stine
Sider: 141 sider.

Handling: Russell Franklin har hver sommer i mange år været på lejr i Hawkwood-lejren. Ham og hans venner David, Marty, Erin og Charlotte. I Hawkwood-lejren har de en tradition. De ældste lejr-børn skal sejle ned af Det Forbudte Vandfald, i en kano. I år er det Russel og hans venners tur.
De sejler så af sted og er godt på vej, men Russel er rigtig bange, men siger det ikke til nogen, for de driller ham hele tiden med at han er sådan en bangebuks. Om aftenen overnatter de i telte i en stor skov. Marty og David sidder og gør Russel bange for i morgen skal de sejle ned af Det Forbudte Vandfald.

Næste morgen sejler de af sted. Da de har sejlet i noget tid kan de mærke at der begynder at være strøm.. Russel er rigtig bange nu og har lyst til at skrige.. Nu er strømmen rigtig stærk og så sejler de ned af vandfaldet. Alle skriger men opdager så at det slet ikke er et vandfald.. Det er bare et sted hvor det går en lille bitte smule ned af bakke.. Så alle de år har de gået og været så bange og det var bare ingenting.. Lejr-lederne har lavet en spøg med dem alle sammen og det gentager de år for år.. Russel, David, Marty, Charlotte, og Erin synes det var rigtig ledt og for at gengælde lægger de en redningsvest i vandet og lægger kanoner på nogle klippestykker så det ligner at de er kæntret.. (For en af lejr-lederne der hedder Ramos står nede ved bredden og venter på dem)

Da han ser kanoerne og redningsvesten, bliver han bange og leder efter dem i noget tid og løber så væk. De følger efter ham for at sige at det var et nummer men de kan ikke finde ham.. De bliver så nød til at overnatte på jorden den nat. Men de vågner alle sammen midt om natten og kan høre nogle lyde. De går så videre og når til en anden lejr. De får lov til at overnatte og lejr-lederen vil ringe til deres lejr. Men en underlig fyr kommer og siger de skal flygte hurtigt og at de ikke skal blive. Men de overnatter alligevel.

Da den næste dag er gået og det er blevet aften hører de drengen fra i går der er spæret inde i et skur. Han fortæller at han er blevet spærret inde af de to lejr-leder, men det kan Russel og hans venner slet ikke forstå for de var jo så søde. Han siger at de hurtigt skal lukke ham ud for ellers bliver de fanget her for evigt, ligesom alle de andre drenge. De lukker ham så ud og han begynder at spæne af sted. De løber så efter ham og så stopper han pludselig op.. Foran svæver der genfærd af indianere.. De hører nogen komme og ser en af lejr-lederne. Han fortæller at de ikke må flygte for ellers er det ude med dem alle sammen.. ”Det hele begyndte for længe siden, mange år inden lejren blev bygget. Det her havde været indianernes land i mange århundreder. Da de indfødte blev tvunget til at forlade landet, efterlod de deres ånder. Ånder, som skulle beskytte landet. Dengang vidste ingen noget om det. Men lejren blev opført på deres hellige jord. Og ånderne som var sat til at beskytte det hellige land kom og ville slå dem ihjel men så havde de lavet en aftale om at de aldrig måtte forlade lejren. Og at de aldrig måtte ændre på landskabet. ”Sagde han. Så derfor måtte ingen flygte for så var det ude med dem alle sammen. Lige pludselig prøvede den der underlige fyr prøve at flygte og tog så en lighter og satte ild til en busk. Alle gik i panik og skreg Russel og hans venner fik så slukket ilden ved at kvæle den med et tæppe fra et telt. En af lejr lederne bliver så glad, at han siger at de godt må gå.. Og det synes indianerånderne også.. Så Russel og hans venner kunne gå tilbage til Hawkwood-lejren..

Jeg giver den fordi den var rimelig god, men jeg synes den var ret svær at skrive bog anmeldelse om.. :)

Hilsen Mette Jesperzen

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: