mandag den 12. juli 2010

Mio min Mio

Forfatter: Astrid Lindgren

Bogen handler om Bo, som bor hos sin tante Edel og onkel Sigurd. Han er 9 år. Hans onkel og tante er ikke ret flinke mod ham. De siger, at hans mor døde, da hun havde født ham, og at ingen vidste, hvor hans far var. Den eneste, der var flink mod ham var fru Lund – grønthandleren. Hun gav ham sommetider slik eller æbler.En dag putter han et brev fra fru Lund i brevkassen. Han læser på kortet, inden han putter det i brevkassen. Der står:

Til kongen i det fjerne land. Han, som de så længe har har søgt, er endelig på vej. Han rejser gennem dag og nat og i sin hånd bærer han tegnet, det gyldne æble.

Bo ser på sit æble. Det er af guld. Han går over i parken. Han sætter sig på en bænk i parken og ser en flaske med prop i enden. Han kan høre noget, der taler. Pludseligt ser han en ånd i flasken. Han lukker den ud, og ånden ser det gyldne æble. Han løfter Bo op og tager ham med til eventyrland. Der møder han en konge, som faktisk er hans far. Han møder en dreng. De bliver venner. Han finder også ud af, at han hedder Mio og ikke Bo. Han finder ud af, at der er en ond ridder, Kato. Sammen med sin ven, drager han af sted for at dræbe ridder Kato. På vejen møder de en væverske, der syr kapper til dem. Da de kommer til en borg, finder Mio ridder Kato i et rum, hvor de kæmper. Til sidst vinder Mio. Da han vinder kommer solen tilbage, og de tager hjem.

Jeg synes, at bogen var sjov.

Henrik Tino Tinggaard Knudsen 11 år.

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: