fredag den 16. juli 2010

Kaptajn Underhyler ordner den onde Olfert-kvinde

Forfatter: Dav Pilkey

Bogen er den femte bog om Kaptajn Underhyler. Hovedpersonerne er Jimmy og Otto, som i første bog køber en hypnotisering. De hypnotiserer deres skoleinspektør hr. Knold til at tro, at han er Kaptajn Underhyler. Han får noget super kraft saft og får super kræfter og kan flyve.

Det hele begynder i bogen, da deres klasselære fru Rædsel siger, at hun stopper, og at der skal holdes afskedsfest for hende. De skal lave kort, hvor der skal stå: Roser er røde, violer er blå, du holder op, skolen bliver grå. Men så finder Jimmy på at lave en tegneserie i stedet for et kort. Da fru Rædsel ser det, bliver hun stik tosset og sender dem op til kontoret. Da de kommer tilbage til klassen siger fru Rædsel, at hun har sørget for, at de skal gå fjerde klasse om. Da de kommer hjem, vælger de at hypnotisere fru Rædsel til at ændre deres karakterer. Næste morgen hypnotiserer de fru Rædsel og siger, at hun skal lave deres karakterer om til bestået. Så siger Jimmy: Men lad nu være med at gøre noget dumt, som at forvandle dig til Olfert-kvinden og prøve at dræbe Kaptajn Underhyler. Knips, så er du hypnotiseret.

Senere spørger Jimmy om Otto kan sove sammen med ham. Det kan han godt. Pludselig hører de en lyd. De kikker over mod døren. Pludselig står fru Rædsel i døren. Hun fanger dem og slæber dem hjem til sit hus. Der bygger hun to robotter, som ligner Jimmy og Otto. Robotterne angriber Kaptajn Underhyler, men han tæver dem. Så kommer Olfert-kvinden. Kaptajn Underhyler afleder hende, mens Jimmy og Otto hælder hårfjerner på hende. Hendes super kræfter forsvinder, da håret forsvinder. Olfert-kvinden blev det omvendte af det, de hypnotiserede hende til. Jimmy sagde derfor: Lad os hypnotisere hende til det omvendte af hvad. Det gør de så. De siger: Du skal ikke lave vores karakterer om, og du skal ikke blive den sødeste lærer i skolens historie, og du skal heller ikke komme med hjemmebagte småkager hver dag. Næste dag var fru Rædsel verdens sødeste lære og gav chokoladekager til alle.

Bogen var god, og jeg giver den ud af 4 stjerner.

Henrik Tino Tinggaard Knudsen, 11 år.

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: