mandag den 9. august 2010

Karla og Jonas

Forfatter: Reneé Toft Simonsen

Bogen starter sådan her: Karla syntes at hendes mor er gammeldags, hun må nemlig ikke få makeup og farve sit hår rødt, til en film aften med Katrine og to andre drenge. Hun skal først hen til en der hedder Jonas. Han bor på et Børnehjem i en anden by så Karla skal med bus, hun skal være sammen med Jonas på børnehjemmet! Jonas har været lidt ked af det, her på det sidste. Jonas vil gerne finde sin mor, men ingen ved hvem Jonas´s mor er? Lige pludselig bliver der råbt at der er spisetid, så Karla bliver nød til at gå! Karla og Jonas aftaler at Karla kan sove ude ved ham. Så kunne de om natten finde Jonas´journal. Nu skal Karla endelig hen til Jonas! Karla tar for 2 gang bussen. Det er blevet sent på børnehjemmet. Karla og Jonas har gjort sådan at vækkeuret ringer kl. 2 om natten! Karla vågner ved at vækkeuret ringer, Jonas er allerede stået op. Karla har taget Mads Mortens store lomme lygte med som hun giver til Jonas.
Karla har også taget lillebror´s lomme lygte med, som man kan tage op i panden. Den tar Karla på! Karla og Jonas går ind på kontoret, de begynder at lede i skuffer eller skabe. Jonas finder en gul mappe, se Karla, der står hvem Sebastian´s mor er! Godt! Siger Karla. Hvor fandt du den gule mappe, inde i det skab peger Jonas. Karla og Jonas begynder at lede! Her er den siger Karla.
De bladrer i bogen, de finder Jonas´s dåbs attest! Jonas` s mor hedder Nana Nielsen! Næste dag ringer Karla 118. På den måde finder de ud af at hun bor i en by i København! De beslutter sig for at komme til København, de må bare gemme sig på toiletterne i toget! Da de er kommet til København, tar de en taxa til Bagsværd, men manden der styrer bilen siger at han ikke kan kører dem længer, og han er endda stoppet ude på en stor vej, så Karla nægter at betale. Så siger Karla man ikke gør sådan ved børn manden bliver forskrækket og kører igen. Og Karla og Jonas står inde ved en en parkeringsplads ude ved en stor vej. Karla ringer til sin farmor som bor i København, farmoren kommer og henter Karla og Jonas, Karla fortæller lidt af hvad der er sket!
Karlas farmor siger at de skal ringe til hende, når de ser et by-skilt! Karla får øje på et skilt, og ringer til farmor! Karlas farmor bor i en lejlighed i Charlottenlund i København! Endelig er de hjemme i farmors hyggelige lejlighed. Karla og Jonas får noget at spise, og fortæller hele historien! Farmor har en ven der hedder Ragnhild. Næste dag vågner Karla, hun kan slet ikke huske at hun gik i seng. Karla går ud i køkkenet, og laver en kop varm te. Hun går ind for at se til Jonas, men Jonas er allerede stået op. De går ud til farmor, de viser adresserne på de fire der i Bagsværd. De køre sammen med farmor og hendes ven. Den første de finder er tyk, men det er ikke Jonas` s mor. Den anden er gammel og tynd, men vise værten har glemt ar bytte navne ud.
Nana Nielsen, er flyttet. De finder ud af at Jonas´s mor arbejder i en frisør, der hedder Klip og Krøl. De finder Jonas´s mor, og Jonas møder sin familie.

Bogen skal have stjerner. Den er meget god og spændende!!!

Skrevet af Josephine Rosenberg 9år

Du kan låne bogen på Holstebro Bibliotek

Ingen kommentarer: